Ткаченко запропонував країнам ЄС транслювати українські канали замість російських

Ткаченко запропонував країнам ЄС транслювати українські канали замість російських

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував колегам - міністрам з країн ЄС відключити російські і ввімкнути українські телеканали.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив під час телемарафону, що триває на українських телеканалах.

«Сьогодні я виступав перед міністрами культури та медіа країн ЄС і запропонував їм кілька реальних кроків, що потрібно зробити. А саме відключити російські телеканали з європейських сателітних платформ. Це означає, що кількість бруду і пропаганди зменшиться в рази, і вони стануть менш доступними для самих росіян. Натомість ми запропонували замість них включити українські телеканали. В принципі, всі міністри підтримали цю ідею, тепер ми чекаємо конкретних кроків», - сказав Ткаченко.

Водночас він зазначив, що так само не була забута сфера культури, тому що росіяни останнім часом використовували її в першу чергу для просування власних наративів – про «великий російський мир» тощо.

«Тому так само і це запропонували – не тільки зменшити кількість зв’язків з російськими культурними діячами, які фінансуються кривавими грошима, але й припинити або призупинити діяльність росіян в таких організаціях, як ЮНЕСКО, Єврімаж, багатьох інших, зупинити діяльність культурних російських центрів в країнах Європи і багато інших ініціатив, щоб на час війни, до моменту виведення російських військ з території України, ми очистили європейський простір від навали пропагандистської російської культури», - поінформував Ткаченко.

Він також додав, що було обговорено і питання знищення культурних пам’яток російськими окупантами, що підпадає під визначення «геноцид».

«Я про це також говорив колегам-міністрам - що постраждала Харківська філармонія, достатньо унікальна архітектурна пам’ятка, знищено музей в Іванкові, постраждав Харківський костел, знищено церкву на Київщині. Кілька пам’яток культури або зазнали втрат, або знищені на цей момент. Під загрозою знаходяться і більші пам’ятки в Україні. Тому ми активно підключаємо ЮНЕСКО стосовно того, щоб були приведені в дію і статті Гааги стосовно захисту пам’яток, які знаходяться в зоні світових конфліктів, тому що росія вже порушує багато світових угод щодо захисту культурної спадщини», - розповів міністр.

Він також повідомив, що в цьому плані Україна вдається і до деяких превентивних дій.

Як повідомлялося, 24 лютого путін оголосив про початок вторгнення до України.

Російська армія обстрілює та знищуює ключові об'єкти інфраструктури, здійснює масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, вчиняє інші злочини проти людяності.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-