Зеленська і Клопотенко представили нову збірку рецептів для шкільних їдалень

Зеленська і Клопотенко представили нову збірку рецептів для шкільних їдалень

Фото
Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська взяла участь у презентації нової збірки рецептів Євгена Клопотенка, до якої увійшов 621 рецепт для шкільних їдалень.

Про це перша леді повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ. 

«Сьогодні відбулася презентація нової збірки рецептів, до якої увійшов 621 рецепт для шкільних їдалень. Вона містить і традиційні українські страви, і популярні страви світової кухні, зокрема зі шкільного меню європейських країн. Запропоновано понад 80 альтернативних страв без лактози та глютену, а в кожній технологічній карті зазначено наявні алергени», – йдеться у повідомленні.

Збірку видано на підтримку Стратегії реформи шкільного харчування.

«Вкотре наголошую: ця чудова, зрозуміла й докладна книжка – допомога і натхнення для тих, хто готує шкільні обіди й годує дітей щодня. Вона є дуже корисною базою та підказкою, але ніхто нікого не примушує готувати виключно за цими рецептами», – зазначила Олена Зеленська.

Читайте також: Реформа шкільного харчування: на Київщині створять 25 опорних кухонь

За її словами, вже багато кухарів, які пройшли навчання й перенавчання в кулінарних хабах реформи, готують за власними рецептами, що враховують місцеві особливості й потреби.

«Головне, що має залишитися незмінним для всіх нас, – ідея реформи, те, заради чого все й починалося: харчування дітей має бути здоровим. Саме про це має бути кожен рецепт, кожна закупівля, кожна страва. Ми хочемо виростити людей з уявленням про здорову їжу й зі здоровими харчовими звичками», – розповіла на презентації Олена Зеленська.

Зеленська і Клопотенко представили нову збірку рецептів для шкільних їдалень / Telegram першої леді

Читайте також: Зеленська на Рівненщині взяла участь у форумі з питань реформи шкільного харчування

Як повідомляв Укрінформ, реформа шкільного харчування стартувала в Україні у 2020 році з ініціативи дружини Президента Олени Зеленської.

На оновлене шкільне меню заклади загальної середньої освіти перейшли з 1 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-