Зеленська на Рівненщині взяла участь у форумі з питань реформи шкільного харчування

Зеленська на Рівненщині взяла участь у форумі з питань реформи шкільного харчування

Фото, відео
Укрінформ
У Рівненській області за участі першої леді Олени Зеленської відбувся 19-й регіональний форум з питань упровадження реформи шкільного харчування.

Про це Зеленська написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За її словами, «команда реформи шкільного харчування працює весь час заради позитивних емоцій школярів від харчування в закладах освіти, щоб попри війну та випробування, які випали на долю наших дітей, нагодувати їх корисно, смачно і почути ось таку, найвищу оцінку».

«Це вже 19-й за ліком наш регіональний форум, і він особливий, бо підсумовує цілий етап нашої роботи – так зване каскадне запровадження, за якого регіони вчилися новим стандартам один в одного. Починаючи з перших зустрічей, які відбулися на Київщині, і закінчуючи організацією власних регіональних форумів, кожен із яких містив уже власний досвід», - зазначила дружина Президента.

За її словами, «19 регіонів розробили на базі державної свої, обласні програми реалізації Стратегії реформи шкільного харчування на період до 2027 року – з урахуванням місцевих особливостей. Саме так реформа стала дійсно всеукраїнською. Не продиктованою згори, а горизонтальною. Увібрала в себе багатий досвід, різні особливості, найефективніші рішення. Ожила й запрацювала».

Читайте також: На Київщині представники 12 регіонів обмінювались досвідом щодо реформи шкільного харчування

«Коли борешся за якість харчування, неминучим викликом стає вартість порції. А вона постійно зростала через спровоковані російським нападом інфляцію та зниження платоспроможності родин», - підкреслила перша леді.

Вона зауважила, що «завдяки нашим форумам регіони гідно відповіли й на цей виклик: на початку 2024 року багато з них почали виділяти на харчування більше коштів, особливо для пільгових категорій і молодших школярів».

«Чому роблю на цьому акцент? Бо реалізуємо реформу в час загрози. Для нас, для наших дітей. І протиставити загрозі маємо ще більше піклування. Якщо дитина після шкільного обіду всміхається, це впливає і на її життєстійкість. А отже, це вплине на всю її родину, на все суспільство», - наголосила Зеленська.

Як повідомила пресслужба Офісу Президента, крім того, Зеленська провела нараду з головами обласних державних адміністрацій щодо реформи шкільного харчування.

Перша леді відзначила успішні регіональні кейси, зокрема появу трьох кулінарних хабів на Одещині, опорної кухні в Городоцькій громаді на Львівщині (там через війну виник брак працівників), втілення реформи на Миколаївщині попри постійні обстріли та старт роботи всіх трьох моделей харчування на Київщині.

Дружина Президента наголосила, що настає найвідповідальніший етап упровадження реформи – на рівні громад, і підтримувати їхні потреби готові закордонні партнери.

«Попри складність поточної ситуації держава також розуміє важливість реформи. На підтвердження цього – дві субвенції, які цього року виділені на реформу шкільного харчування: модернізацію харчоблоків та створення кулінарних хабів», – підсумувала перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська взяла участь у великій партнерській зустрічі на фабриці-кухні в Бучі.

Фото: ФБ/Зеленська, ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-