Мера Кам’янця-Подільського визнали винним у корупційному правопорушенні

Мера Кам’янця-Подільського визнали винним у корупційному правопорушенні

Укрінформ
Апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким міського голову Кам’янця-Подільського Михайла Посітка визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Хмельницькій обласній прокуратурі

“Хмельницьким апеляційним судом залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким мера м. Кам’янець-Подільський визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією (ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП)”, - йдеться в повідомленні.

Прокурори, як зазначається, довели в суді, що чиновник на пленарному засіданні сесії міської ради не повідомив про реальний конфлікт інтересів та брав участь у голосуванні про кадрові призначення особи, яка спонсорувала його виборчий фонд під час муніципальних виборів.

Також, за інформацією установи, міський голова Кам’янця-Подільського ухвалював рішення щодо встановлення цій особі максимально можливого преміювання за високі досягнення у праці та визначав розмір її щомісячного преміювання.

Читайте також: Суд розглядає позов про поновлення Лисенка на посаді мера Сум

“Протокол щодо нього у лютому склало Національне агентство із запобігання корупції. За цими матеріалами, в березні суд першої інстанції оштрафував міського голову на 6800 гривень. Сторона захисту не погодилась і оскаржила рішення в апеляційній інстанції. Однак апеляційний суд залишив його без змін”, - повідомили Укрінформу в пресслужбі обласної прокуратури.

Там додали, що відповідну інформацію буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Як повідомлялось, Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, голову Кам'янець-Подільської міської ради Михайла Посітка. Під час розгляду протоколу НАЗК суд встановив, що мер на пленарному засіданні ради брав участь у голосуванні стосовно кадрових призначень особи, яка здійснювала добровільні внески до його виборчого фонду під час виборів міського голови у 2020 році. 

Також мер ухвалював рішення щодо встановлення цій особі максимально можливого розміру надбавки за високі досягнення у праці та визначав розмір його щомісячного преміювання. На міського голову Кам'янець-Подільська накладено штраф у 6 800 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-