Суд розглядає позов про поновлення Лисенка на посаді мера Сум

Суд розглядає позов про поновлення Лисенка на посаді мера Сум

Укрінформ
Сумський окружний адміністративний суд розглядає позов Олександра Лисенка, який оскаржує рішення Сумської міськради про висловлення йому недовіри та дострокове припинення повноважень як міського голови.

Про це повідомляє Суспільне.Суми, передає Укрінформ.

Як зазначається, Лисенко просить суд поновити його на посаді та стягнути зарплату за час вимушеного прогулу.

«Суд оголосив перерву у підготовчому засіданні до 1 травня, аби виконавчий комітет та міська рада, за клопотанням позивача надали додаткові документи», - ідеться у повідомленні.

За словами представника Лисенка, Ігоря Марченка, ці документи можуть вплинути на хід розгляду справи.

Представниця виконавчого комітету Сумської міськради подала клопотання про залучення третьою стороною секретаря міськради Артема Кобзаря, який виконує обов'язки міського голови. Суддя це клопотання задовольнив.

Крім того, представниця виконкому клопотала залучити як свідків депутатів — членів лічильної комісії.

Натомість Лисенко заявив у суді, що не має претензій до роботи лічильної комісії, але має сумніви про те, чи була дотримана процедура проведення сесії міськради.

Суддя відклав клопотання про залучення депутатів.

Читайте також: У Сумах депутати відсторонили мера від обов’язків

Як повідомлялося, 31 січня депутати Сумської міськради проголосували за висловлення недовіри та дострокове припинення повноважень міського голови Олександра Лисенка. У таємному голосуванні брали участь 28 депутатів, і всі підтримали це рішення.

У жовтні 2023 року НАБУ і САП спільно з СБУ затримали міського голову міста Суми Олександра Лисенка та його заступника Олександра Журбу під час одержання частини хабаря в 1,4 млн грн. За інформацією СБУ, фігуранти вимагали 2 млн 130 тис. грн від компанії, яка займалася вивезенням сміття.

Лисенку та Журбі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368, згодом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. 5 жовтня Лисенка звільнили під заставу, розмір якої становив 3 млн грн.

Вищий антикорупційний суд відсторонив від посади міського голови Сум Лисенка до 9 грудня, потім - ще на два місяці.

31 січня 2024 року депутати Сумської міськради проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Лисенка.

29 лютого Лисенко подав позов до Сумського окружного адмінсуду про поновлення його на посаді.

Із листопада 2023 року в Сумах указом Президента діє міська військова адміністрація.

Фото: Суспільне Суми

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-