На Київщині представники 12 регіонів обмінювались досвідом щодо реформи шкільного харчування

На Київщині представники 12 регіонів обмінювались досвідом щодо реформи шкільного харчування

Укрінформ
У Київській області представники 12 регіонів країни провели партнерську зустріч з обміну досвідом «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи».

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці.

«Дошкільний заклад на Київщині. Вороже вторгнення позначилося на ньому, як і на всій країні: навесні 2022 року поруч були бої, тепер буденними стали повітряні тривоги, тож у підвалі бомбосховище; серед вихованців – діти вимушених переселенців і військовослужбовців… Але поряд із труднощами воєнного часу тут дбають про здорове майбутнє для дітей. Усупереч війні створюють для них найкращі умови. Разом із дієтологом і технологом розробили нове здорове меню, яке враховує і особливі потреби, – зокрема безглютенове та безлактозне. Працює «Школа здорового харчування» для батьків. Так у садочку втілюється реформа шкільного й дошкільного харчування, яку ми ініціювали ще у 2020 році й запустили в перші дні 2022-го», - зазначила Зеленська.

Читайте також: Надлишкова маса тіла у дітей: які причини та чим загрожує

За її словами, як справді велика справа – реформа – об’єднала навколо себе всю країну, найкращих фахівців. Зокрема, сьогодні представники 12 регіонів країни провели партнерську зустріч з обміну досвідом «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи».

«Особливість таких зустрічей – учасники все бачать на практиці: відвідують школи й садочки, розмовляють із вчителями, кухарями, батьками, учнями, куштують страви з нового меню. Так реформа не спускається згори, а поширюється «каскадно», передається із громади в громаду», - зауважила Зеленська.

За її словами, у таких зустрічах уже брали участь Тернопільська, Одеська, Полтавська області. Київщина, яка є лідером реформи, зустрічає колег з усієї країни вже втретє. Очільники 12 ОВА разом із представниками Київської ОВА ознайомилися з реформою в дії у місцевих школах, на будівництві фабрики-кухні в Бучі, яка нагодує десятки навчальних закладів трьох тутешніх громад.

«Ніхто у світі ще не проводив такої глобальної реформи шкільного харчування в умовах війни. Це на початку ми збирали найкращий міжнародний досвід. А зараз уже самі можемо ним ділитися», - наголосила Зеленська.

Читайте також: Зеленська розповіла, як далі реформуватимуть шкільне харчування

Але найголовніша мета, зауважила дружина Президента, сягає далі 2027 року. Бо це – формування культури здорового харчування в Україні.

«У нас зараз є справді унікальний шанс: розпочавши із садочків та шкіл, сформувати здорові харчові звички для цілого покоління. А відтак – для всього суспільства. Саме той випадок, який доводить: навіть із воєнного часу можна вийти сильнішим, міцнішим, кращим. Зробимо це разом для наших дітей!», - підкреслила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів затвердив Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-