У Міноборони готові до найтіснішої співпраці з європейськими оборонними інституціями

У Міноборони готові до найтіснішої співпраці з європейськими оборонними інституціями

Укрінформ
У Міністерстві оборони України привітали представлену першу Європейську оборонно-промислову стратегію (EDIS) із залученням України та заявили, що готові до якнайтіснішої співпраці з європейськими оборонними інституціями.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони повідомляє у Фейсбуці.

«Міністерство оборони України вітає представлену Європейську оборонно-промислову стратегію (EDIS). Це - знаковий крок на шляху до перемоги демократичного світу над Росією. Ми готові до якнайтіснішої співпраці з європейськими оборонними інституціями, підтримки оборонних проєктів між Україною та ЄС і подальшої інтеграції у глобальний оборонний простір», - зазначили у Міноборони.

Там висловили вдячність європейським партнерам та колегам з Міністерства закордонних справ України за взаємодію з партнерами у сприянні розробки першого подібного документу ЄС.

«Вітаємо той факт, що майбутня система безпеки об’єднаної Європи будується вже нині, з урахуванням майбутнього процесу вступу України до ЄС. Унікальний бойовий досвід, здобутий Україною в протистоянні з російським агресором, залишатиметься й надалі запорукою європейської безпеки», - наголосили у Міноборони.

Читайте також: Український ВПК має стати частиною європейської оборонної промисловості - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія та високий представник ЄС Жозеп Боррель представили першу в історії Європейську оборонно-промислову стратегію на рівні ЄС, яка передбачає залучення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-