Президент підписав укази про призначення 116 суддів

Президент підписав укази про призначення 116 суддів

Укрінформ
Володимир Зеленський підписав низку указів про призначення суддів на посади у місцевих загальних, господарських та адміністративних судах, а також в обласних господарських судах.

Як передає Укрінформ, відповідні укази №285/2024 - №308/2024 опубліковані на сайті глави держави.

Зокрема, Президент призначив Тетяну Лободу суддею Господарського суду Донецької області, Назара Злепка - суддею Господарського суду Луганської області.

Також Зеленський призначив у місцевих господарських судах на посади: судді господарського суду Рівненської області Анатолія Селівона, судді господарського суду Харківської області Юлію Мужичук, суддів господарського суду Закарпатської області Сергія Сисина і Андрія Худенка, судді господарського суду Запорізької області Станіслава Педорича.

Глава держави призначив Ольгу Шевчук суддею господарського суду Хмельницької області, Світлану Бідюк суддею господарського суду Волинської області, Дмитра Мірошниченка Євгеновича суддею господарського суду Закарпатської області, Олену Перову і Наталю Скриннікову суддями господарського суду Дніпропетровської області.

Окрім того, Президент призначив у місцевих адміністративних судах на посади: судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду Анну Сластьон, судді Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Пасечнік, судді Волинського окружного адміністративного суду Назара Стецика, судді Житомирського окружного адміністративного суду Дмитра Леміщака, судді Львівського окружного адміністративного суду Юлію Кондратюк, судді Рівненського окружного адміністративного суду Олександра Максимчука, судді Харківського окружного адміністративного суду Аллу Ширант, судді Чернігівського окружного адміністративного суду Олену Лукашову, судді Житомирського окружного адміністративного суду Лілію Мосійчук, судді Запорізького окружного адміністративного суду Крістіну Альошину, судді Кіровоградського окружного адміністративного суду Мирослава Савонюка.

Глава держави також здійснив призначення у місцевих загальних судах у різних регіонах.

Читайте також: Президент призначив голову Хмельницької ОДА

У цьому зв’язку заступниця керівника ОП Ірина Мудра відзначила у Фейсбуку, що Україна стала на крок ближчою до відновлення довіри до судової системи.

«Сьогодні Україна отримає 116 суддів.  Кадрове забезпечення судової системи, процедури добору та призначення суддів, їх професійної підготовки та забезпечення контролю за доброчесністю – фундамент змін й вони відбуваються», - наголосила вона.

За словами Мудрої, на сьогодні залишаються не закритими від 22% до 61% посад суддів «залежно від спеціалізації та інстанційності».

«Зрозуміло, що одразу після підписання Указів проблему не буде вирішено остаточно, адже оголошені конкурси будуть тривати до 2025 року, але це однозначно вже «світло у кінці тунелю», - резюмувала заступниця керівника ОП.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-