Хилюк, Єсипенко та інші заручники РФ: комітет Ради підтримав постанову щодо полонених журналістів

Хилюк, Єсипенко та інші заручники РФ: комітет Ради підтримав постанову щодо полонених журналістів

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва підтримав постанову щодо полонених журналістів, утримуваних Росією у заручниках, яка дозволить отримати підтримку партнерів для розголосу питання.

Про це у Телеграмі повідомив голова комітету ВР із питань свободи слова Ярослав Юрчишин, передає Укрінформ.

«Сьогодні на засіданні Комітету Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва колеги одноголосно підтримали мою постанову щодо полонених журналістів. Наразі відомо щонайменше про 26 медійників, яких Росія незаконно ув'язнила, тож шукаємо шляхи їх повернення», - зазначив Юрчишин.

Він згадав про Владислава Єсипенка, Дмитра Хилюка, Вікторію Рощину, Ірину Данилович, підкресливши, що це «прізвища, які мають бути постійно на слуху. Бо лише так ми можемо добитися їх звільнення».

Читайте також: «Репортери без кордонів» вимагають від Росії надати докази, що журналіст Хилюк живий

«Цією постановою ми хочемо заручитися підтримкою всіх можливих партнерів - ООН, ЄС, НАТО, ОБСЄ, «Репортерів без кордонів» та інших організацій, які можуть нам допомогти та надати проблемі світового розголосу», - сказав голова комітету.

Він нагадав, що у 2019 році Україні вдалося повернути додому Олега Сенцова. За його словами, тоді міжнародне залучення стало одним із важливих факторів.

Читайте також: Точна кількість цивільних українських заручників у РФ наразі невідома - ZMINA

«Тепер очікую, що постанову включать до порядку денного на найближчому засіданні. Маємо прийняти її якнайшвидше», - переконаний депутат.

Як повідомлялося, раніше Юрчишин поінформував, що Комітет Верховної Ради з питань свободи слова працює над проєктом постанови, звернення до міжнародних організацій з метою актуалізувати інформацію щодо кількості полонених журналістів із переліком прізвищ, в якому статусі і де саме вони перебувають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-