Зеленський обговорив роботу журналістів в Україні з керівником «Радіо Свобода»

Зеленський обговорив роботу журналістів в Україні з керівником «Радіо Свобода»

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і глава медіакорпорації «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» Стівен Капус під час зустрічі обговорили роботу журналістів в Україні в умовах російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Офісі Президента.

Глава держави особливо відзначив міжнародні медіа, зокрема "Радіо Свобода", за висвітлення російських воєнних злочинів, спростування дезінформації та за те, що тримають події в Україні у фокусі уваги світу.

Капус зі свого боку поінформував Президента про ситуацію стосовно журналіста "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка, який майже три роки перебуває за ґратами в тимчасово окупованому Криму за сфабрикованими звинуваченнями. Він наголосив на важливості якнайшвидшого визволення бранця.

«Влад просто повідомляв правду про окупацію Криму Росією. Звільнення Влада дало б серйозний сигнал, що про людей, які говорять правду, не забули попри цей важкий час. Ми цінуємо всі зусилля заради того, щоб Влад якнайшвидше повернувся до дружини Катерини та дочки Стефанії», - зазначив Капус.

Він підкреслив, що журналісти "Радіо Свобода" висвітлюють реалії повномасштабного російського вторгнення, а також показують усьому світові сміливість і стійкість українського народу, працюють на передовій, викривають воєнні злочини Росії й інформують про демократичні реформи в Україні.

Зеленський зі свого боку наголосив, що під час усіх зустрічей із іноземними лідерами порушує питання обміну українців, зокрема політичних в’язнів, яких незаконно утримують російські загарбники.

«Для нас дуже важливо повернути додому всіх бранців. Ми працюємо. Це важка робота, особливо щодо повернення кримчан, особливо журналістів, політичних в’язнів», - зауважив глава держави.

Президент поінформував Капуса про підготовку інавгураційного саміту миру на рівні лідерів держав, який планується провести у Швейцарії. Одним із пунктів порядку денного саміту, за його словами, стане питання обміну полоненими.

Читайте також: У Росії внесли Радіо Свобода до реєстру небажаних організацій

«Ми дуже багато говоримо про окремі питання цього саміту. Ми хочемо отримати певні результати після нього. І одним із питань може бути позиція щодо обміну полоненими», – додав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, понад 100 українських й іноземних журналістів, акредитованих в Україні, постраждали від російської збройної агресії за два роки повномасштабної війни.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-