У Росії внесли Радіо Свобода до реєстру небажаних організацій

У Росії внесли Радіо Свобода до реєстру небажаних організацій

Укрінформ
Міністерство юстиції Росії додало корпорацію "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" до переліку іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаною на території РФ.

Про це передає Укрінформ із посиланням на сайт Радіо Свобода.

Перед тим рішення про визнання діяльності корпорації небажаною на території Росії ухвалила російська генпрокуратура. Як зазначається, це рішення було винесено 2 лютого.

Тепер у російському реєстрі "небажаних" 142 організації.

“Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода” (РСЕ/РС) – незалежна американська медіакорпорація, яка фінансується за рахунок гранту Конгресу через Агентство США з глобальних медіа. Радіо Свобода працює 27 мовами у 23 країнах – переважно для аудиторій тих країн, де свобода ЗМІ обмежена.

Сайти та облікові записи в кількох соціальних мережах російськомовних проєктів РСЕ/РС, включаючи сайти російської служби Радіо Свобода, навесні 2022 року були заблоковані Роскомнаглядом за відмову видалити інформацію про російське військове вторгнення в Україну. Попри блокування інтерес аудиторії до інформації, що надається редакціями Радіо Свобода та телеканалу “Настоящее время”, який працює за підтримки РСЕ/РС, залишається значним, він обчислюється в десятках мільйонів відвідувань вебсайтів та сотнях мільйонів відеопереглядів на хостингу YouTube та інших платформах.

Читайте також: У Росії визнали «небажаною» організацією «Кримськотатарський ресурсний центр»

Як повідомлялося, закон про небажані організації, згідно з яким їм забороняється працювати на території РФ, підписав у травні 2015 року Володимир Путін. Визнання організації в Росії «небажаною» також означає, що особи, які співпрацюють з нею, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності. За статтею про співпрацю з ними кількох громадян Росії засудили до реальних термінів ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-