В Анкарі вшанували пам'ять жертв російської агресії та загиблих захисників України

В Анкарі вшанували пам'ять жертв російської агресії та загиблих захисників України

Фото
Укрінформ
В Анкарі сьогодні, в другу річницю від початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, відбулося богослужіння, на якому вшанували пам'ять жертв російської агресії та загиблих захисників України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Туреччині.

“На жаль, історія має здатність повторюватися, якщо зло раніше не було покаране. І сьогодні страждають українці, багато людей по всьому світу від однаково жахливих подій, бо раніше ми не приділили достатньо уваги та не доклали достатньо зусиль для припинення поширення насильства, не доклали достатньо сил для захисту миру, не об'єднали свої зусилля для отримання переваги”, - сказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

Під час богослужіння вшанували пам'ять українців та всіх, хто втратив своє життя внаслідок агресії Росії, а також жертв землетрусів, які сталися в Туреччині на початку лютого минулого року.

Богослужіння відбулося з благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія та за сприяння посольства Ватикану в Анкарі. Службу провів священник Вселенського Патріархату отець Харлампій.

В Анкарі вшанували пам'ять жертв російської агресії та загиблих захисників України / Фото: Ольга Будник

Захід відвідали іноземні посли та представники іноземного дипломатичного корпусу в Анкарі, представники кримськотатарської та української громад.

Читайте також: Зеленський та іноземні лідери поклали квіти до «Стіни пам’яті» на Михайлівській площі

В Україні та більшості країн світу сьогодні, 24 лютого, у день виповнення двох років від початку повномасштабного російського військового вторгнення, проходять антивоєнні, патріотичні та поминальні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-