Литва надасть €300 тисяч переможцю конкурсу на кращий проєкт української школи

Литва надасть €300 тисяч переможцю конкурсу на кращий проєкт української школи

Укрінформ
Уряд Литви у січні оголосить Міжнародний конкурс на кращий проєкт української школи у межах проєкту «Школа майбутнього для України», переможець якого отримає 300 тисяч євро.

Про це повідомило у Фейсбуці Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури, передає Укрінформ.

«Литовські партнери спільно з архітекторами та освітянами з України підготували бачення школи для конкурсного завдання, а архітектори України та світу візьмуть участь в створенні дизайн-проєкту школи», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Агентства відновлення, литовська урядова агенція Central Project Management Agency оголосила процедуру ринкових консультацій щодо закупівлі послуг адаптивного архітектурного проєктування з передбаченим повторним використанням. Ідеться про те, що Литва виділить 300 тис. євро архітектурному бюро, яке переможе у відкритому конкурсі.

В журі конкурсу увійдуть відомі литовські та українські архітектори, голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, співзасновниця фонду SavEd Анна Новосад та керівник проєктів відновлення України литовської агенції CPVA Артурас Жарновскіс. В січні також буде оголошено ім'я всесвітньо відомого архітектора, що головуватиме в журі.

Читайте також: У Вільнюсі проходить семінар з відновлення українських шкіл

«Школа майбутнього» – це ініціатива уряду Литви у співпраці з Агентством відновлення. Литовський Фонд співробітництва та гуманітарної допомоги виділяє на цю ініціативу 500 тис. євро. Мета – отримати функціональний та на 90% готовий до реалізації технічний проєкт, яким зможе вільно користуватися кожна громада села чи міста.

Очікується, що проєкт допоможе уникнути затримок у будівництві майбутніх шкіл. Якісно відпрацьовані технічні деталі, з урахуванням українських потреб, законодавства, особливостей будівництва, зроблять процес прозорим та привабливим для донорів.

Готовий проєкт буде доступний для всіх українських громад та донорів.

Як повідомлялося, в Ірпені на Київщині відкрили відбудований коштами Литви дитячий садок «Рута», зруйнований у 2022 році внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-