У Вільнюсі проходить семінар з відновлення українських шкіл

У Вільнюсі проходить семінар з відновлення українських шкіл

Укрінформ
У четвер у Вільнюсі розпочався семінар за участю експертів з архітектури та освіти з України та Литви, покликаний сприяти відновленню зруйнованих українських шкіл.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

Мета воркшопу - визначити завдання для архітектурного конкурсу в рамках проєкту "Школа майбутнього в Україні" та виробити рекомендації щодо критеріїв оцінювання.

Відкритий міжнародний конкурс, який розпочнеться у листопаді, має на меті розробити та обрати найкращий технічний проєкт для використання як українськими установами, так і міжнародними партнерами, які беруть активну участь у процесі відбудови України.

Контракт на суму 300 тис. євро з переможцем буде підписано у лютому-березні 2024 року, після чого розпочнеться підготовка технічного проєкту. Це буде типовий проєкт технікуму, який не тільки заощадить час, оскільки будівництво має бути швидким, але й дасть змогу скоротити витрати та побудувати сучасні та інноваційні школи.

«У нас було кілька архітектурних конкурсів на громадські будівлі, що не є чимось новим. Але це вперше, коли держава намагається допомогти Україні в цьому процесі і дати їй можливість узяти участь. Тож це дві речі, які ми забезпечимо в рамках цієї ініціативи - сам процес і проєкт», - сказала Рута Лейтанайте, член правління Спілки архітекторів Литви і координатор проєкту "Школа майбутнього в Україні".

Однією з умов конкурсу є те, що в команді має бути хоча б один архітектор з України, тоді як інші можуть бути з будь-якої країни за межами України.

Читайте також: Відбудова Київщини: United24 і компанія ЛУН створили інтерактивну мапу

Проєкт "Школа майбутнього в Україні" є ініціативою литовського уряду, спрямованою на пошук практичного рішення, яке допоможе відновити освітню інфраструктуру України.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що до витратної частини бюджету країни на 2024 рік планують включити підтримку України на суму 340 мільйонів євро.

Фото: www.facebook.com/markushinoleksa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-