Зеленський про повернення чоловіків з-за кордону: Вони мають допомагати в Україні

Зеленський про повернення чоловіків з-за кордону: Вони мають допомагати в Україні

Укрінформ
Коли порушується питання про повернення чоловіків мобілізаційного віку з-за кордону, то йдеться не обов’язково про фронт, а й про їх роботу в Україні, сплату податків і таким чином - підтримку військових.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з премʼєркою Естонії Каєю Каллас, відповідаючи на запитання стосовно можливості повернення українських чоловіків з-за кордону, повідомляє Укрінформ.

«На початку війни з України виїжджали різні люди: і жінки, і чоловіки, різного віку, діти. І це зрозуміло, бо це війна, і ніхто не знав, що буде завтра, усі рятувалися. Кордони ми усі відкривали у будь-які держави. Але уже два роки українські хлопці воюють, вдалося відбити у ворога 50% захоплених територій. І в цей час були і є люди, які незаконно перетнули кордон. І це питання до цих людей, до чоловіків мобілізаційного віку. Бо вони повинні допомагати Україні, і вони повинні бути в Україні», - зазначив Зеленський.

За його словами, тут йдеться не тільки про фронт, а і про те, що потрібно допомагати Україні, працюючи в Україні та сплачуючи податки, які йдуть на утримання військових.

«Якщо ви в Україні і ви не на фронті, але ви працюєте і сплачуєте податки, то ви так само бороните державу. І це дуже потрібно. Але якщо ви за кордоном, і ви мобілізаційного віку, і ви не на фронті, і не сплачуєте податки, і виїжджали поза законом, то є питання», - сказав Президент.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію повернули на доопрацювання - Арахамія

«Тому позиція така: якщо ми хочемо зберегти Україну і Європу, то або ми допомагаємо Україні. Або ми громадяни, які на фронті, або ми громадяни, які працюють. Такі правила життя», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня міністр оборони Умєров в інтерв’ю німецьким ЗМІ заявив, що Україна хотіла би, щоб усі чоловіки - громадяни України - призовного віку, які наразі перебувають за кордоном, з'явилися на пункти комплектування ЗСУ.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-