Законопроєкт про мобілізацію повернули на доопрацювання - Арахамія

Законопроєкт про мобілізацію повернули на доопрацювання - Арахамія

Доповнено
Укрінформ
Урядовий законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби повернуто назад на доопрацювання.

Про це повідомив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі, яке вчора анонсував. Були присутні Головнокомандувач Залужний, начальник Генерального штабу Шаптала, міністр оборони Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів. Головне питання - законопроєкт №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби", - написав Арахамія.

Читайте також: Програма «Про війну»: військові розповіли, чи варто призвати депутатів

Він нагадав, що його обговорення проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією.

"Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню. Але всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації", - зазначив Арахамія.

Він повідомив, що за результатами наради законопроєкт "повертається ініціатору". "Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті та у робочих групах', - додав голова фракції.

Читайте також: Залужний та Умєров приїхали на комітет ВР для розгляду проєкту про мобілізацію

Про обговорення законопроєкту із військовими розповів також Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Фейсбуці.

"Важлива дискусія, важливі питання, важливі відповіді. Перед цим зазначений законопроект опрацьовувався та розглядався Комітетом з питань національної безпеки, оборони та розвідки", - зазначив Стефанчук.

За його словами, є ряд напрацювань та рекомендацій.

"Тому було ухвалено спільне рішення направити всі напрацьовані рекомендації та пропозиції Кабінету Міністрів України. Хочу акцентувати, що це загальна позиція всіх політичних сил, представників уряду та військового керівництва", - підкреслив Стефанчук.

Як повідомлялося, у деяких ЗМІ з'явилася інформація, що на своєму засіданні ввечері 10 січня фракція "Слуга народу" вирішила повернути урядовий законопроєкт про мобілізацію на доопрацювання.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада планує розглянути законопроєкт про мобілізацію в першому читанні в четвер, 11 січня.

25 грудня 2023 року Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378).

Читайте також: У Раді зареєстрували п’ять законопроєктів про мобілізацію

Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві.

Політики та експерти заявляють, що відповідний законопроєкт у нинішньому вигляді не виноситиметься на голосування у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-