Група українських дітей у рамках проєкту «Люди майбутнього» відвідала Стамбул

Група українських дітей у рамках проєкту «Люди майбутнього» відвідала Стамбул

Фото
Укрінформ
Група дітей загиблих українських військових, зниклих безвісти та полонених відвідала Стамбул з пізнавально-навчальною поїздкою у рамках проєкту «Люди майбутнього».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук Надзвичайного та Повноважного Посла України в Туреччині Василя Боднара.

“Посольство України в Турецькій Республіці спільно з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими розпочало реалізацію проєкту «Люди майбутнього». Проєкт започаткований для організації пізнавально-навчальних таборів для дітей загиблих українських військових, зниклих безвісти та полонених. Його мета - всебічна підтримка та розвиток дітей, допомога їх психологічній адаптації та вихованню в дусі патріотизму та любові до Батьківщини”, - йдеться в дописі.

У рамках проєкту відбулася поїздка першої групи дітей до Стамбула, де вони відвідали туристичні місця, ознайомилися з історією, культурою та традиціями, спортивними досягненнями Туреччини, а також дізналися про сучасні технологічні проєкти.

“Дитячі спогади часто лишаються з нами на все життя. Дуже вірю, що відвідання палаців Топкапи, Долмабахче, Ая-Софії, прогулянка Босфором чи площею Таксім залишаться в памʼяті наших дітей та нагадуватимуть про яскраві моменти знайомства з Туреччиною. Нагода потримати легендарний «байрактар» за крило випадає небагатьом, нам і це вдалося реалізувати!” - написав посол.

Дипломат наголосив, що проєкт “Люди майбутнього” є маленькою частиною великої справи зі створення для українських дітей, які вимушені пройти через далеко недитячі переживання, спричинені російською агресією, можливостей пізнати нове, розширити світогляд, а найголовніше - допомогти їхній психологічній реабілітації.

Читайте також: У новому українському дитячому просторі в ОАЕ показали виставу «Котигорошко»

Як повідомляв Укрінформ, маленькі українці з Одеси - міста-побратима Стамбула, мали тижневий відпочинок у Туреччині на запрошення мерії турецького мегаполісу, і, як подарунок до Дня Незалежності України, їм організували відвідання виробничих потужностей компанії Baykar.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-