Президент підписав закон, що відтерміновує перехід на українську шкіл із викладанням мовою країни ЄС

Президент підписав закон, що відтерміновує перехід на українську шкіл із викладанням мовою країни ЄС

Укрінформ
Термін переходу на українську шкіл із викладанням предметів мовою однієї з країн ЄС перенесено на 1 вересня 2024 року. Відповідний закон підписав Президент України.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«Підписаний №9332, яким відкладається перехід на українську мову шкіл (які викладають на мові однієї з країн з ЄС) на один рік, до 1 вересня 2024-го», - йдеться в повідомленні.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту, особи, які належать до національних меншин України, мови яких є офіційними мовами Європейського Союзу, і розпочали здобуття загальної середньої освіти до 1 вересня 2018 року мовою відповідної національної меншини, продовжують здобувати таку освіту відповідно до правил, які існували до набрання чинності цим законом, з поступовим збільшенням кількості навчальних предметів, що вивчаються українською мовою, не до 1 вересня 2023 року, як передбачено чинним законодавством, а до 1 вересня 2024 року.

Читайте також: Стефанішина прокоментувала висновок Венеційської комісії щодо закону про нацменшини

Як повідомлялося, у 2017 році набув чинності Закон «Про освіту», який передбачає 12-річну освіту в школі та підвищення ролі української мови в освіті.

Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома і більше мовами – державною, англійською мовою, іншими офіційними мовами ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-