Нацрада закликала Eutelsat припинити ретрансляцію російських телеканалів

Нацрада закликала Eutelsat припинити ретрансляцію російських телеканалів

Укрінформ
Український медіарегулятор надіслав листа гендиректору Eutelsat Еві Бернеке, де закликав компанію припинити обходити санкції ЄС щодо поширення російських пропагандистських каналів.

Про це повідомляє пресслужба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Офіційним моніторингом Нацради зафіксовано, що французький оператор компанії Eutelsat S.A. розміщує російські платформи супутникового телебачення NTV+ і Tricolor. До складу їхньої програмної послуги входять російські телеканали, до яких застосовано санкції Європейського Союзу та окремих країн, а також видано приписи французького регулятора Arcom про припинення трансляції. Це, зокрема, телеканали russia today, "первый канал", "россия 12, "твц", "нтв", - підкреслює відомство.

Читайте також: Ткаченко на зустрічі міністрів країн ЄС обговорить санкції проти російських пропагандистів

Нацрада зауважує, що у випадку продовження ретрансляції пакетів NTV+ і Tricolor, які "пропагують війну й ворожнечу, а також підбурюють до геноциду українського народу", відомство ініціює процедуру накладання санкцій на компанію й блокування будь-якої її діяльності на території України, а надалі – на європейському континенті.

Також зазначається, що лист від українського медіарегулятора особисто Бернеке передав представник Посольства України у Франції під час 52-го засідання Консультаційного комітету Асамблеї сторін – директивного органу Міжурядової організації Eutelsat.

Повідомлялося, що Нацрада підписала петицію Комітету імені Дені Дідро про запровадження санкцій проти двох російських операторів платного телебачення NTV+ і Trikolor, які мовлять із використанням супутників Eutelsat.

Читайте також: Пропаганда намагається перемогти реальність

Комітет Дені Дідро був створений у березні 2022 року як неформальна мережа з ініціативи двох експертів у сфері супутникового телебачення. Організація відкрита для всіх громадян, які прагнуть миру в Україні та заборони пропаганди війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-