Уряд створив координаційний штаб з евакуації жителів Донеччини

Уряд створив координаційний штаб з евакуації жителів Донеччини

Укрінформ
Кабінет Міністрів України створив Координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації з Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Фейсбуці.

“Сьогодні Кабмін підтримав ініціативу Мінреінтеграції та створив Координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації з Донецької області, - ідеться в повідомленні.

Штаб з евакуації жителів Донеччини очолила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Як підкреслили в міністерстві, Донеччина зараз на межі гуманітарної катастрофи: тривають активні бойові дії, інфраструктура зруйнована. Люди ризикують не лише потрапити під обстріли: при відсутності тепла, ліків та їжі взимку вижити буде непросто.

Зазначається, що виходом є евакуація.

“Щоб вона пройшла злагоджено та безпечно, необхідна координація дій влади, військових, волонтерів. Треба вивезти людей з небезпечного місця, знайти їм прихисток, надати допомогу, розселити. Все це – робота штабу”, - ідеться в повідомленні.

До складу Координаційний штабу увійшли представники міністерств, силових відомств та обласних військових адміністрацій.

Читайте також: В Україні зафіксували депортацію до росії понад 5600 дітей

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оновило перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ і тих, що в оточенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-