Рада пропонує створити реєстр дітей, які потребують реінтеграції та поновлення прав

Рада пропонує створити реєстр дітей, які потребують реінтеграції та поновлення прав

Законопроєкт
Укрінформ
Верховна Рада пропонує створити в Україні реєстр дітей, які потребують реінтеграції та поновлення прав через воєнні дії і збройні конфлікти.

Відповідний законопроєкт №7231 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реінтеграції та відновлення прав дитини" у першому читанні підтримали 355 народних депутатів, повідомляється на сайті Ради.

Відповідно до проєкту закону, пропонується створити в Україні єдиний державний реєстр дітей, які потребують реінтеграції та поновлення своїх прав, оскільки чимало дітей потерпають через напад російських загарбників. На думку депутатів, це дасть можливість якісно забезпечити соціальний та правовий захист, надати пільги і взагалі забезпечити гідні умови життя для українських дітей.

Читайте також: Рада закликала світ визнати дії росії геноцидом українського народу

Законопроєкт передбачає, що уряд розроблятиме цільові загальнодержавні програми з реінтеграції та відновлення прав дитини й підтримки сімей з дітьми, а також координуватиме діяльності центральної та місцевої влади у цій сфері. При цьому відповідні програми мають переглядатися не рідше одного разу на п’ять років з метою ефективної реінтеграції та поновлення прав дитини.

В Україні триває 50-та доба повномасштабного вторгнення російської федерації, війська якої обстрілюють і знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають українців.

Із початку повномасштабного вторгнення рф в Україні постраждало більше 548 дітей. При цьому 197 дітей загинуло і більше 350 - отримали поранення.

Читайте також: рф планує віддавати вивезених з України дітей до російських сімей - Лазебна

За інформацією Уповноваженого ВР з прав людини, до рф примусово вивезено вже понад 150 тисяч дітей. Це як діти-сироти, так і ті, які мають батьків.

Крім цього, за даними омбудсмена, російська влада вже підготувала 280 справ для незаконного усиновлення українських дітей, які були вивезені з окупованих частин Донецької і Луганської областей до повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-