За 29 років у миротворчих операціях задіяли 45 тисяч українських військових

За 29 років у миротворчих операціях задіяли 45 тисяч українських військових

Укрінформ
З 1992 року в міжнародних операціях з підтримки миру взяли участь 45 тисяч українських військовослужбовців.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр оборони Андрій Таран у своєму привітанні з нагоди Дня українських миротворців, повідомляє Міноборони.

“Миротворча діяльність - одна з найбільш шанованих місій, що вимагає високого професіоналізму і відваги. День українських миротворців - це визнання, хто не пошкодував свого життя і здоров’я у зонах військових конфліктів в ім’я зміцнення миру та злагоди. Адже чи не найголовнішою ціллю є захист цивільного населення від страхіть війни та активних бойових дій. Україну, на жаль, торкнулося лихо війни через збройну агресію Російської Федерації. Бойові дії забирають життя, ламають долі. Ми щиро хочемо миру у своєму українському домі, і водночас залишаємося надійними партнерами міжнародної спільноти щодо врегулювання криз у світі. Сьогодні на планеті все більше зростає напруга, кількість «гарячих точок» збільшується, а мирні мешканці чекають там рятівної появи воїнів-миру”, - ідеться у привітанні.

Читайте також: Українські військові повернулися з Афганістану, де допомагали місії НАТО

"Ми розглядаємо свою участь у міжнародній миротворчій діяльності як важливу складову нашої зовнішньої політики. Наші військовослужбовці в операціях під егідою ООН, НАТО, ОБСЄ, ЄС демонструють важливість України в системі європейської та світової безпеки. Це дає нам можливість бути присутніми у світових політичних процесах, а нашим підрозділам — набути не тільки військової, але й світоглядної взаємосумісності з міжнародними партнерами України. Більш того, співпраця з ними сприяє європейській та євроатлантичній інтеграції нашої держави", - наголосив Таран.

Читайте також: Франція планує скоротити свій військовий контингент у Малі - Макрон

“Важливою є готовність наших військовослужбовців у складі національного контингенту та національного персоналу стояти на варті миру, багато з них мають досвід бойових дій, набутий в Антитерористичній операції та операції Об’єднаних сил”, - підкреслив він.

Міністр наголосив, що ураховуючи значущість миротворчої діяльності у забезпеченні міжнародного миру та створенні сприятливих зовнішніх умов для розвитку і безпеки нашої держави, Україна й надалі залишатиметься її активним учасником.

“Миротворчу діяльність Збройні Сили України розпочали 1992 року, і з того часу близько 45 тисяч українських військовослужбовців взяли участь в міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки”, - нагадав Таран.

Таран подякував кожному українському воїну-миру за сумлінне виконання військового обов’язку і відданість гуманістичним цінностям.

Українських миротворців привітав Президент України Володимир Зеленський.

“Сьогодні відзначаємо День українських миротворців. Тисячі наших воїнів беруть участь у миротворчих операціях у багатьох куточках планети, допомагаючи людям жити в більш безпечних умовах. Вони вкотре доводять світу, що Україна – це про мир, про цінність людського життя, про допомогу”, - написав Зеленський у Твіттері.

Читайте також: Байден офіційно оголосив про виведення військ з Афганістану до 31 серпня

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня в Україні відзначається День українських миротворців. Свято встановлено постановою Верховної Ради України від 21 травня 2013 року.

За даними міністра оборони Андрія Тарана, із 1992 року в міжнародних операціях з підтримки миру взяли участь 45 тисяч українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-