Стерненка виправдали за статтею, за якою давали 7 років в'язниці

Стерненка виправдали за статтею, за якою давали 7 років в'язниці

Укрінформ
Одеський апеляційний суд виправдав екслідера одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука у скоєнні злочину, передбаченого статтею 187 Кримінального кодексу (Розбій).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали засідання.

Як написав у Фейсбуці сам Стерненко, "це ті самі 300 грн, за які давали 7 років з конфіскацією. Але радіти ще рано, чекаємо, що скажуть по ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини - ред.) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами - ред.), по якій загрожує до 7 років позбавлення волі", - підкреслив Стерненко.

Наразі в суді триває оголошення колегії суддів, яке зачитує головуюча на процесі Альбіна Кадегроб.

Читайте також: Одного з учасників акції під ОП відпустили під домашній арешт

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого суддя Приморського райсуду Одеси Віктор Попревич виніс вирок Стерненку і Демчуку, визнавши їх винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї, і призначив покарання у вигляді 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

26 березня адвокати засуджених активістів подали апеляційні скарги на ці вироки, а 14 травня Одеський апеляційний суд розпочав їх розгляд.

Прокурори заявили під час дебатів на заключному засіданні 21 травня, що вирок судді Попревича у справі №522/13809/20 є обгрунтованим і не підлягає скасуванню.

Читайте також: Прихильники Стерненка під ОП спалили понад 100 фаєрів і випустили 80 петард

У свою чергу, представники захисту просили колегію суддів виправдати підсудних через виявлену фальсифікацію фактів, що були предметами дослідження, та недоведення слідством їх вини. Зокрема, на думку адвоката Віталія Коломійця, справа проти Стерненка під час апеляційного розгляду "де-юре розсипалась, у ній не залишилось юридичної складової, а тільки політична складова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-