Одного з учасників акції під ОП відпустили під домашній арешт

Одного з учасників акції під ОП відпустили під домашній арешт

Укрінформ
Київський апеляційний суд скасував ухвалу суду першої інстанції щодо обрання запобіжного заходу одному з підозрюваних у хуліганстві під час акції протесту під Офісом Президента.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

“Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 29 березня 2021 року скасовано, постановлено нову ухвалу, якою відмовлено у задоволенні клопотання слідчого слідчого відділу Печерського УП ГУНП у місті Києві”, - йдеться у повідомленні.

У суді нагадали, що громадянин Р. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 («хуліганство») ККУ.

Читайте також: Суд відклав на 23 квітня розгляд апеляції на вирок Стерненку

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 29 березня 2021 року до нього застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, йому заборонено залишати місце свого проживання за адресою, зазначеною в ухвалі, крім випадків звернення по невідкладну медичну допомогу, цілодобово із покладенням обов’язків, зокрема носіння електронного засобу контролю.

Як повідомлялося, 20 березня під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Пізніше в ОП завдані будівлі збитки оцінили попередньо у два мільйони гривень.

Підозри у вчиненні правопорушень отримали понад десять активістів. 29 березня Печерський райсуд Києва обрав активісту Роману Ратушному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов’язав його носити електронний браслет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-