Лікар каже, що виснаження медиків не компенсують навіть доплати

Лікар каже, що виснаження медиків не компенсують навіть доплати

Укрінформ
За понад рік пандемії втома медичного персоналу колосальна, багато хто готовий звільнятися, не дивлячись на адекватні зарплати.

Про це під час пресконференції, яку організував Укрінформ, сказав професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця Сергій Дубров, передає кореспондент агентства.

“Лікарні першої черги працюють вже рік. Втома медичного персоналу колосальна. Якщо говорити про максимальну мобілізацію, викладення протягом 3-4 місяців, то фізично медперсонал це витримує задовільно. Якщо говорити про наднавантаження протягом вже більше року, то багато хто вже думає про те, щоб взагалі звільнятися, і вже не хочеться тих грошей. Гроші, зарплати, дійсно насправді адекватні, набагато вищі, ніж в тих лікарів, які працюють в нековідних відділеннях. І навіть на фоні цих зарплат є і емоційне, і фізичне виснаження. Дуже складно прогнозувати перебіг захворювання: ось здається що пацієнт йде на поправку, і дуже часто таке буває, коли різко обриваються показники функції системи зовнішнього дихання, знижується сатурація. Це також психологічно не може не впливати на адекватного медпрацівника”, - розповів Дубров.

Читайте також: Лікар розповів про розлади після COVID-19

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 4 квітня, зафіксували 10 179 нових випадків COVID-19. Померли 254 особи, одужали – 4946. За весь час пандемії в Україні захворіло 1 755 888 осіб; одужало – 1 352 139 осіб; летальних випадків – 34 587.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-