У Верховному суді

У Верховному суді "завернули" скаргу НАБУ на догану для Холодницького

Укрінформ
Велика Палата залишила без змін ухвалу Касаційного адмінсуду у складі Верховного суду про відмову у відкритті провадження у справі за позовом НАБУ до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка оголосила керівнику САП догану замість звільнення.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті судової влади.

"Велика Палата ВС погодилася з висновком суду першої інстанції про те, що в розумінні Закону України «Про прокуратуру» скаржник у разі незгоди з рішенням КДКП, прийнятим за результатами розгляду його скарги, має право за наявності дозволу КДКП на оскарження такого рішення лише до ВРП. Тому НАБУ, як особа, що подала скаргу до КДКП, не має права на оскарження рішення, ухваленого КДКП за результатами розгляду такої скарги. Таким чином, Велика Палата Верховного Суду апеляційну скаргу НАБУ залишила без задоволення, а ухвалу судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 21 серпня 2018 року – без змін", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Холодницький обіцяє, що САП судитиметься з Насіровим

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко і директор НАБУ Артем Ситник 30 березня 2018 року направили до КДКП скарги на керівника САП про вчинення ним дисциплінарних порушень, у яких просили звільнити Холодницького з посади. У скаргах НАБУ та ГПУ описано п'ять епізодів порушень з боку Холодницького. Зокрема, керівнику САП закидали перешкоджання у розслідуванні ряду кримінальних проваджень НАБУ.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів за результатами розгляду скарг на керівника САП Холодницького оголосила йому догану.

Проте у НАБУ наполягають на звільненні Холодницького, і 16 серпня до Верховного Суду надійшла позовна заява Національного антикорупційного бюро України до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

21 серпня поточного року Касаційний адмінсуд у складі ВС відмовив НАБУ у відкритті провадження за скаргою на рішення КДКП у справі Холодницького. Суд дійшов висновку, що позов бюро не може бути розглянутий у порядку адміністративного судочинства. НАБУ оскаржило це рішення у Великій палаті ВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-