Журналісти України та Росії закликали звільнити Асєєва з полону в Донецьку

Журналісти України та Росії закликали звільнити Асєєва з полону в Донецьку

Укрінформ
Представники Національної спілки журналістів України та Союзу журналістів Росії висловлюють солідарність із українським журналістом Станіславом Асєєвим, якого з червня 2017 року тримають в ув'язненні у Донецьку, та закликають звільнити колегу.

Відповідну спільну заяву активісти журналістських організацій обох країн погодили під час зустрічі у Відні під егідою представника ОБСЄ з питань свободи медіа Арлема Дезіра, повідомляє у четвер прес-служба НСЖУ.

"Ми стурбовані відсутністю доступу до Станіслава Асєєва та відсутністю інформації про стан здоров'я журналіста. Висловлюємо солідарність із нашим затриманим колегою та закликаємо до його звільнення", - йдеться у публічній заяві медійників України та Росії.

Заяву солідарності з українським журналістом Асєєвим підписали голови НСЖУ Сергій Томіленко та СЖР Володимир Соловйов. 

Про підтримку позиції колег також оголосили керівники Європейської Федерації журналістів та австрійського відділення "Репортерів без кордонів", нагадали в НСЖУ.

Читайте також: "Репортери без кордонів" закликають визволити з "ДНР" журналіста Асєєва

Як повідомляв Укрінформ, 27-річний Асєєв (публікувався під псевдонімом Васін) зник 2 червня 2017 року на території, контрольованій бойовиками ОРДО. Його колеги з проекту "Радіо Донбас.Реалії" припустили, що журналіста могли взяти в полон бойовики, а сторінку у Facebook – зламали. 

Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко 31 липня повідомила, що під час скайп-конференції мінської гуманітарної підгрупи представники ОРДЛО повідомили про місце знаходження українського журналіста Асєєва. 

Асєєв співпрацював з низкою українських ЗМІ: "Дзеркало тижня", "Український тиждень", а також проектом Радіо Свобода - "Радіо Донбас.Реалії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-