Франція передала освітнім закладам Київщини 6 тисяч планшетів

Франція передала освітнім закладам Київщини 6 тисяч планшетів

Фото
Укрінформ
У Київській області школи та інші освітні заклади отримають шість тисяч планшетів для навчання дітей від французьких партнерів з регіону Іль-де-Франс.

Про це голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

До реалізації проєкту долучилась організація Fédération Nationale de Protection Civile.

“Техніку передадуть до 55 інклюзивно-ресурсних центрів та двох їх філій. Планшети використовуватимуться для організації індивідуальних корекційно-розвиткових занять з дітьми з особливими освітніми потребами”, - зазначив очільник ОДА.

Ще частину отримають заклади освіти, де навчається велика кількість дітей в інклюзивних класах. Ними обладнають ресурсні кімнати для занять. 

Крім того, техніку передадуть для проведення занять в укриттях шкіл Київщини, Малій академії наук, медколеджах, освітніх центрах.

Гаджети отримають також діти з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, і тимчасово перебувають в Центрах соціально-психологічної реабілітації.

Читайте також: Ще 1500 ноутбуків отримали школярі Донецької, Луганської та Херсонської областей

Частина планшетів буде передана Центрам надання адміністративних послуг для якісного та доступного обслуговування осіб з інвалідністю.

“Якісна освіта неможлива без сучасної техніки. Попри війну ми прагнемо забезпечити нашим дітям повноцінне безпечне офлайн навчання. І навіть під час тривоги, наші діти повинні мати можливість продовжити займатися. А для цього потрібні гаджети. Тому ми вдячні нашим міжнародним партнерам, які розуміють, що війна не привід ставити на паузу освіту і допомагають забезпечувати наших дітей сучасними девайсами”, – наголосив Кравченко.

За його словами, на сьогодні в закладах освіти понад 1,2 тис. укриттів. Лише протягом 2022-2023 років у школах і дитсадках облаштували більше 900 сховищ, і роботи тривають. 

“Київщина будує найкращі укриття в Україні, які в результаті стають прикладом для інших громад та регіонів. Новооблаштовані укриття мають подвійне призначення. Тут також можна проводити спортивні секції та гуртки. Комфорт та безпека дітей Київщини залишаються для нас пріоритетом”, – сказав голова ОДА.

Читайте також: Латвія передала дітям з Чернігівщини 650 ноутбуків

На Київщині функціонують 822 заклади освіти з інклюзивним навчанням та вихованням. Інклюзивною освітою охоплені майже 5 тис. дітей. В області працюють 55 інклюзивно-ресурсних центрів та дві філії, з них чотири ІРЦ створили у 2023 році.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Кравченка, в усіх школах Київщини до кінця року будуть укриття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-