Латвія передала дітям з Чернігівщини 650 ноутбуків

Латвія передала дітям з Чернігівщини 650 ноутбуків

Укрінформ
Латвійські партнери передали для дітей із Чернігівської області 650 ноутбуків.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента України Олена Зеленська повідомила у Фейсбуці.

«650 ноутбуків для нашої Коаліції девайсів передали латвійські партнери для дітей із Чернігівської області. Команда Фундації Олени Зеленської під час робочого візиту до Риги зустрілася з латвійськими громадськими організаціями та представниками місцевого бізнесу», - зазначила перша леді.

Вона подякувала Фонду Ziedot.lv та підприємцям - Kurekss Ltd, Stiga RM, Draugiem Group, DeskTime, TET, Accenture - за надані ґаджети для українських учнів.

До 2024 року фундація вже зібрала й передала близько 50 тисяч ноутбуків і планшетів. Станом на січень 2024 року загальна потреба у ґаджетах для вчителів та учнів становить близько 400 тисяч одиниць. Аби закрити її, необхідно було об’єднати більше ініціатив у цьому напрямі, підкреслила Зеленська.

Тому, зауважила дружина Президента, Міністерство освіти і науки та Міністерство цифрової трансформації запустили Коаліцію девайсів, до якої долучилася Фундація Олени Зеленської.

Читайте також: Зеленська запросила прем’єрку Латвії до нових напрямів допомоги українським дітям

Амбітною метою Коаліції девайсів перша леді назвала забезпечення майже 100 тисяч українських дітей та щонайменше 30 тисяч учителів ґаджетами для онлайн-освіти. Ці пристрої необхідні просто зараз для дітей із вразливих категорій у тих регіонах, де уроки проводять здебільшого онлайн, підкреслила вона.

Зеленська висловила вдячність латвійським партнерам за допомогу і додала, що пошук донорів, щоб закрити цю потребу якнайшвидше, триває.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська у межах візиту до Латвійської Республіки для участі у міжнародній конференції «Війна Росії проти дітей» зустрілась з першою леді Латвії у 2019-2023 роках Андрою Левіте і Президентом Латвії у 2019-2023 роках Егілсом Левітсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-