Депутат міськради зі спільниками привласнили ₴10 мільйонів допомоги для ЗСУ - поліція

Депутат міськради зі спільниками привласнили ₴10 мільйонів допомоги для ЗСУ - поліція

Фото, відео
Укрінформ
Перед судом постануть члени угруповання на чолі з депутатом однієї із міських рад Сумської області, які під прикриттям благодійного фонду привласнили зібрані для ЗСУ майже 10 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Зазначається, що фігуранти під прикриттям благодійного фонду збирали гроші нібито на закупівлю для ЗСУ бронежилетів, шоломів, приладів нічного бачення та іншої амуніції.

Очолив злочинну схему депутат однієї із міських рад Сумської області. Для реалізації злочинного плану він створив два шахрайські колцентри в Києві й Дніпрі та найняв менеджерів і операторів. Вони телефонували бізнесменам, просили допомогти у придбанні конкретних товарів для військових і надавали реквізити «благодійної організації».

У такий спосіб шахраї зібрали понад 10 мільйонів гривень.

Аби приховати свою злочинну діяльність, фігуранти перераховували ЗСУ пів відсотка від зібраної суми, решту грошей - привласнили.

Поліцейські провели обшуки у столиці, а також Київській, Дніпропетровській, Сумській областях. У помешканнях підозрюваних та осіб, які можуть бути причетні до злочинів, вилучили оргтехніку, мобільні телефони, гроші та документи. Крім того, заблокували рахунки фонду та пов’язаних із ним контрагентів, через які здійснювався вивід коштів.

Організатору злочину та сімом його спільникам оголосили про підозру у створенні злочинної організації (ч. 1, 2 ст. 255 КК) та шахрайстві (ч. 3, 4 ст. 190 КК).

Читайте також: На Одещині затримали ексдепутата із Затоки, який привласнив 15 ділянок на узбережжі

Матеріали кримінального провадження скеровано до суду. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаївській області викрили підприємця, який шляхом підкупу співробітника СБУ хотів привласнити землю на військовому полігоні.

Фото: npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-