У справі Труханова дочитали обвинувальний акт

У справі Труханова дочитали обвинувальний акт

Укрінформ
Прокурори САП завершили в суботу, 22 грудня, оголошення у Малиновському райсуді Одеси обвинувального акту у справі Одеського міського голови Геннадія Труханова.

Розгляд кримінального провадження по суті розпочнеться 27 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оголошення обвинувального акту завершено. Суд оголошує перерву до 27 грудня. Наступне засідання судової колегії розпочнеться об 11 годині", - оголосив ухвалу головуючий суддя Сергій Черевко.

Читайте також: Суд у справі Труханова заслухав уже половину обвинувачення

Як повідомлялося, мер Одеси Труханова та ще ряд посадових осіб Одеської міськради обвинувачуються у заволодінні коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб під час купівлі міськрадою будівлі заводу "Краян" за завищеною ціною – 185 мільйонів гривень.

Під час досудового слідства детективи НАБУ і прокурори САП встановили, що у вересні 2016 року Одеська міська рада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка, в свою чергу, на початку 2016 року заплатила за цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, 11,5 мільйона гривень.

За версією САП, віце-мер Павло Вугельман забезпечував підготовку угоди про придбання адмінбудівлі з боку мерії та депутатів, а директор ТОВ "Девелопмент-Еліт" Петро Загодіренко і директор "Valtron group" Ігор Кравченко забезпечили підготовку пакету передпродажних документів об'єкта нерухомості, залучивши оцінювача Галину Богданову.

Як заявляють прокурори, посадовці мерії та депутати, що ухвалювали рішення про придбання об'єкта нерухомості, не мали обгрунтованих висновків щодо доцільності придбання адмінбудівлі та наслідків рішення для міського бюджету.

Детективи НАБУ і прокурори САП у червні 2018 року завершили досудове розслідування щодо посадових осіб Одеської міськради, керівників і засновників деяких підприємств за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-