Одесити влаштували акцію на підтримку мітингу під Радою

Одесити влаштували акцію на підтримку мітингу під Радою

Фото
Укрінформ
Близько 50 одеситів влаштували на площі перед Одеською облдержадміністрацією акцію на підтримку всеукраїнського мітингу, учасники якого вимагають під стінами Верховної Ради ухвалення пакету законопроектів.

Активісти партій "Демократичний альянс", ВО "Свобода", "Самопоміч", "Рух нових сил" та інші тримають у руках плакати антикорупційного і соціально-політичного спрямування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прийшли сюди, щоб підтримати в такий спосіб вимоги учасників мітингу біля Верховної Ради. Зокрема, вимагаємо прийняти закон про обмеження депутатської недоторканності (законопроект №6773), про антикорупційний суд (№6011) і новий закон про вибори до парламенту, що передбачає пропорційну систему з відкритими списками (№1068-2)", - заявив лідер одеського "Демократичного альянсу" Олексій Чорний.

Читайте також: У Києві під Радою розпочався мітинг

З представниками акції пікетування Олексієм Чорним, Павлом Кириленком та іншими зустрівся в громадській приймальні ОДА перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Терещук.

Як зазначив Кириленко, учасники акції вимагають не лише прийняття актуальних законопроектів, а й перевиборів мера та депутатів Одеської міськради, оскільки в місті панує корупція, сепаратистські настрої, знищення зелених зон забудовниками тощо.

Акція "Велика політична реформа" Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня на площі Конституції під Верховною Радою у Києві проходить мітинг. Основних вимог три: нові правила виборів в Раду, які включають в себе пропорційну систему з відкритими списками, скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-