Бельгія може виділити додаткові гроші на оборонні потреби України - МЗС

Бельгія може виділити додаткові гроші на оборонні потреби України - МЗС

Укрінформ
Міністерка закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб заявила, що проситиме свій уряд про виділення додаткових коштів на фінансування оборонних потреб України.

Про це вона повідомила перед початком засідання Ради міністрів закордонних справ, що відбувається в Люксембурзі, передає кореспондент Укрінформу.

За її словами, на порядку денному засідання головними будуть питання України та Близького Сходу.

«Бельгія вже бере участь у чеській ініціативі із закупівлі снарядів. Ми виділили 200 мільйонів євро, у нас також є фонд в один мільярд сімсот мільйонів євро із заморожених російських активів, з відсотків, узятих від прибутку, і я буду просити, щоб ми виділили ще кілька мільйонів євро»,- заявила Лябіб.

За її словами, напади Росії на Україну стають все більш жорстокими. Минулого тижня об'єктом ракетної атаки стала цивільна інфраструктура в Чернігові, саме в цьому регіоні Бельгія планує долучитися до співпраці з відбудови.

«Найнагальніша річ для нас - дати можливість Україні зміцнити свою оборонну систему і зупинити путінську Росію, досягти прогресу і зблизитися з країнами Європейського Союзу. На карту поставлені наші цінності, це наш моральний обов'язок, але це також обов'язок, який ми маємо перед собою і перед українським народом», - заявила вона.

Читайте також: Король Бельгії привітав єдність країн ЄС у підтримці України

Засідання в другій половині дня буде присвячена Близькому Сходу та зустрічі з країнами Перської затоки. Лябіб вважає, що для ЄС настав час взяти на себе чіткі зобов'язання щодо мирного процесу. «Ми не можемо більше обмежуватися закликами до припинення вогню, звільнення заручників і надання гуманітарного доступу, в той час як продовжується загибель людей», - наголосила Лябіб.

Як повідомляв Укрінформ, ряд європейських політиків привітали рішення Палати представників США щодо ухвалення нового пакету допомоги для України та закликали Європу не розслаблятися і робити більше для підтримки Києва та виробництва зброї і боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-