Палата представників передає Сенату кращий пакет з підтримкою України - спікер Джонсон

Палата представників передає Сенату кращий пакет з підтримкою України - спікер Джонсон

Укрінформ
Пакет законопроєктів, ухвалений у суботу нижньою палатою Конгресу США, є кращим за версію Сенату, оскільки передбачає додаткові кроки щодо притягнення РФ до відповідальності та підтримки України.

Про це заявив журналістам у суботу після голосування спікер Палати представників Майк Джонсон, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Три наших головних супротивника – Росія, Іран і Китай – співпрацюють разом, вони виступають агресорами в усьому світі. І вони є глобальною загрозою нашому процвітанню та нашій безпеці.», - зауважив Джонсон.

Він наголосив, що це є викликом для вільного світу та вимагає американського лідерства. Якщо США відвернуться зараз, наслідки можуть бути руйнівними, наголосив спікер.

Він зауважив, що законодавчий пакет із додатковим фінансуванням зовнішньої допомоги, який Палата представників ухвалила в суботу, буде вже «незабаром переданий» до Сенату.

«Законодавство Палати представників має низку дуже важливих особливостей», - продовжив спікер.

Зокрема, за його словами, законопроєкт передбачає посилення відповідальності за війну в Україні та включає інструмент позики в іноземній допомозі Україні. Крім того, пакет містить норми щодо застосування положень закону REPO щодо конфіскації заморожених російських активів для підтримки України.

Він також додав, що пакет Палати представників включає додаткові санкції проти Росії й Ірану. І хоча будь-який законопроєкт не може бути ідеальним для всіх, нижня палата надсилає до Сенату, за його словами, «набагато кращий продукт».

Крім того, Джонсон акцентував увагу, що Конгрес уважно стежитиме за кожним доларом, який витрачатиметься.

«Але краще відправляти боєприпаси на конфлікт за кордоном, ніж наших власних людей, наші війська. І я думаю, що це – важливий момент та важлива можливість прийняти це рішення»,- наголосив спікер.

Він підкреслив, що Палата представників спромоглася ухвалити вагомі законопроєкти та очікує, що Сенат прийме таке ж рішення.

Читайте також: Байден закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт про допомогу для України

У відповідь на запитання, чи не боїться він процедури звільнення через голосування пакета, яку можуть застосувати ультраправі законодавці, Джонсон відповів, що має виконувати свою роботу, тож вчинив так, як вважає правильним.

Він також зазначив, що попри затягування процесу розгляду в Палаті представників щодо підтримки України, рішення все ж було прийняте обмірковано та вчасно.

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників американського Конгресу в суботу ухвалила пакет законодавчих актів із зовнішньою допомогою на загальну суму $95 млрд, у тому числі понад $60 млрд на підтримку України.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-