Допомоги Україні та Ізраїлю: Білий дім тисне на Палату представників

Допомоги Україні та Ізраїлю: Білий дім тисне на Палату представників

Укрінформ
Найшвидший спосіб допомогти Ізраїлю й Україні поповнити системи ППО полягає в тому, щоби Палата представників ухвалила законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки, яку затвердив раніше Сенат.

Із такою заявою виступив у понеділок радник Білого дому Джон Кірбі під час обговорення наслідків масштабної атаки Ірану на Ізраїль, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Оборона Ізраїлю була посилена коаліцією країн на чолі зі Сполученими Штатами, яка наразі працює в єдності», - зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що Сполучені Штати ніколи раніше ще не захищали Ізраїль від нападу в таких масштабах і за такої прямої загрози.

Читайте також: Ізраїль сам вирішуватиме, як і коли відповісти на атаку Ірану - Білий дім

«Щоби гарантувати, що так буде й надалі, Палата представників має терміново ухвалити законопроєкт з додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки, прийнятий раніше в Сенаті переважною більшістю обох партій», - наголосив представник адміністрації Байдена.

Він підкреслив, що цей пакет включає фінансування, для систем «Залізний купол» і «Праща Давида», які врятували незліченну кількість життів. Тож, за його словами, ухвалення законопроекту є «найшвидшим і найнадійнішим способом», щоби забезпечити вкрай необхідну підтримку з боку США.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн закликала Конгрес США ухвалити пакет допомоги Україні

«Ми повинні діяти терміново, щоби поповнити протиповітряну оборону Ізраїлю, так само як Конгрес має діяти терміново, щоби поповнити протиповітряну оборону України, яку також продовжують щодня атакувати з тих самих безпілотників іранського виробництва», - наголосив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, після масованої атаки Ірану на Ізраїль понад 90 конгресменів США, які представляють обидві партії, звернулися до спікера Майка Джонсона негайно внести на розгляд ухвалений Сенатом законопроєкт із допомогою Ізраїлю, а також Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-