Урсула фон дер Ляєн закликала Конгрес США ухвалити пакет допомоги Україні

Урсула фон дер Ляєн закликала Конгрес США ухвалити пакет допомоги Україні

Укрінформ
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала Палату представників Конгресу США надати швидку допомогу Україні та застерегла від російського впливу на європейські вибори в червні.

Про це вона сказала в інтерв’ю редакційній мережі Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), передає Укрінформ.

Фон дер Ляєн нагадала, що члени ЄС завжди могли домовитися про нові заходи підтримки України, навіть якщо часом це було важко, і як наслідок досі цивільної і військової допомоги було надано на «майже тризначну суму» в мільярдах євро.

«Зараз я дуже чітко закликаю Палату представників США також згуртуватись і нарешті дозволити прийняти пакет допомоги Україні, який гальмувався місяцями. Україна заслуговує на підтримку всіх вільних країн світу», - підкреслила очільниця Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн очікує, що зрештою пакет буде ухвалено, адже більшість депутатів усвідомлюють, що продовження його блокування завдало б шкоди не лише Україні, а НАТО в цілому. Важливо також надіслати правильний сигнал автократіям світу, щоб запобігти агресивним війнам деінде, додала вона.

Європолітик вважає реальною загрозу Європі від антиєвропейської діяльності лівих і правих екстремістських політичних друзів Путіна в ЄС, яку вони ведуть паралельно із загарбницькою війною в Україні.

«Зараз Європа переживає подвійну атаку: ззовні та зсередини… Не будемо обманювати себе: друзі Путіна хочуть знищити Європейський Союз зсередини, шляхом процесу дезінтеграції… Путін хоче вплинути на всі майбутні рішення на Заході цього року на свою користь: вибори до Європарламенту в червні, вибори до Східної Німеччини наприкінці літа та вибори в США в листопаді», - констатувала фон дер Ляєн. Вона зауважила, що напад на Україну показав, що багато хто занадто довго недооцінював і «баналізував» Путіна та його проголошені дії.

Читайте також: Байден закликав Конгрес схвалити законопроєкт, який включає допомогу Україні й Ізраїлю

Наразі, за словами глави ЄК, демократичні сили мають об’єднатися незалежно від того, до якої демократичної партії вони схиляються, та бути непохитними та послідовними в продовженні надання допомоги Україні.

Як повідомлялось, представники Республіканської партії США блокують ухвалення пакету допомоги Україні з осені минулого року. Це вже призвело до гострого дефіциту боєприпасів у ЗСУ.

Фото: Olivier Hoslet/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-