Джонсон веде переговори з Білим домом щодо допомоги Україні

Джонсон веде переговори з Білим домом щодо допомоги Україні

Укрінформ
Спікер Палати представників США Майк Джонсон веде переговори з Білим домом, готуючись до голосування за законопроєкт щодо військової допомоги для України та Ізраїлю.

Як передає Укрінформ, про це повідомив лідер республіканців у Палаті представників США Стів Скаліз, повідомляє AP.

"Майк Джонсон веде переговори з Білим домом, готуючись до просування проєкту щодо військової допомоги Україні та Ізраїлю у Палаті представників", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Джонсон веде переговори з представниками Білого дому про пакет, який відрізнятиметься від схваленого Сенатом, щодо зовнішньої безпеки на 95 млрд доларів та включатиме декілька вимог республіканців.

Читайте також: Глава МЗС Польщі закликав Конгрес США не зволікати з допомогою для України

Це сталося після того, як Джонсон протягом кількох місяців відкладав надання допомоги, яка забезпечить Україну необхідними боєприпасами та зброєю, намагаючись знайти слушний час для просування пакета.

"Жодної угоди досягнуто не було. Очевидно, що угода має бути досягнута не лише з Білим домом, а й з нашими власними членами", - заявив Скаліз.

Читайте також: Білий дім після останніх ударів РФ: Потрібно негайно надати Україні підтримку

Як повідомляв Укрінформ, Майк Джонсон відмовляється вносити на розгляд Палати представників законопроєкт із підтримкою України, ухвалений Сенатом. Натомість він заявив, що планує представити свою ініціативу, яка включатиме "деякі важливі нововведення" в тексті.

 Фото: Anna Moneymaker/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-