Одними словами Путіна не зупинити, треба надати Україні більше військової підтримки - Боррель

Одними словами Путіна не зупинити, треба надати Україні більше військової підтримки - Боррель

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель у четвер заявив, що європейські країни мають надати Україні більше військової підтримки, зокрема системи ППО.

Як передає Укрінформ, про це Боррель написав у соцмережі Х.

Головний дипломат ЄС нагадав, що в ніч проти 11 квітня Росія знову завдала варварських ударів по українському населенню та критичній інфраструктурі.

«Одними словами Путіна не зупинити. Ми повинні надати більше військової підтримки. Сьогодні я написав міністрам закордонних справ і оборони ЄС напередодні засідання Ради закордонних справ 22 квітня», – написав Боррель.

Дипломат додав, що європейські партнери мають прискорити і розширити військову підтримку України, а також надати Україні системи протиповітряної оборони для перехоплення російських ракет, захисту міст і критичної інфраструктури.

«Україні потрібні ракетні батареї «земля-повітря». Ми багато зробимо. 31 мільярд євро на військову допомогу Україні, і ми підтримуємо нашу оборонну промисловість для збільшення виробництва ракет і боєприпасів у Європі. Ми зробимо більше», – йдеться у дописі.

Боррель підкреслив, що країни ЄС також повинні посилити українську оборонну промисловість. За його словами, Фонд допомоги Україні відіграватиме важливу роль у закупівлі, виробництві та доставці боєприпасів. Крім цього, він запропонував українському уряду виступити співорганізатором Українського форуму оборонних індустрій у травні.

Читайте також: Якщо ЄС не надасть підтримку Україні зараз, за це платитимуть наступні покоління - Боррель

«Я очікую сміливих рішень на спільній зустрічі міністрів закордонних справ і оборони ЄС 22 квітня із Дмитром Кулебою та Рустемом Умєровим. ЄС підтримає Україну всіма силами», – підсумував дипломат.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і високий представник ЄС Жозеп Боррель під час телефонної розмови у середу обговорили зусилля ЄС щодо прискорення військової підтримки України, зокрема постачання систем ППО та боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-