Фіцо засудив застосування Росією сили в Україні

Фіцо засудив застосування Росією сили в Україні

Укрінформ
Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо засудив застосування Росією сили проти України та заявив, що Україна потребує допомоги.

Про це він заявив за результатами українсько-словацьких урядових консультацій у четвер у Михайлівцях, передає кореспондент Укрінформу.

"Словаччина хоче бути доброю, дружньою країною-сусідом для України. Ми хочемо проявити солідарність з вами у тому нещасті, з яким ви боретеся. Всі ми бажаємо, щоб ми мали змогу знайти ті моменти, які підтримують ваш суверенітет і територіальну цілісність, які є невід'ємними для вас", - сказав глава словацького уряду.

Він також заявив, що дії Росії в Україні є порушенням міжнародних угод.

"Хочу прямо сказати, щоб не було жодних сумнівів, що використання російської сили в Україні – це порушення міжнародних угод. Словаччина виходить саме з такої позиції й не будемо її змінювати. Дозвольте мені повторити, що Україна потребує допомоги і потребує, щоб з нею виявляли солідарність", - заявив Фіцо.

Водночас він додав, що "на цю допомогу і солідарність можуть бути різні погляди".

Читайте також: Словаччина твердо виступає за територіальну цілісність України - Шмигаль

Фіцо також повідомив, що Словаччина братиме участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії. 

"Ми говорили про підготовку великого Саміту миру 15-16 червня у Швейцарії. Ми будемо брати участь у цьому саміті і вважаємо, що це початок процесу, який міг би привести до корисних моментів, які цікаві для обох сторін", - сказав словацький прем’єр-міністр. 

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив раніше, що Україна запрошує Словаччину взяти участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії та підтримати завершення розв’язаної Росією війни якнайскоріше.

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-