Словаччина твердо виступає за територіальну цілісність України - Шмигаль

Словаччина твердо виступає за територіальну цілісність України - Шмигаль

Укрінформ
Словаччина твердо виступає за територіальну цілісність та суверенітет України, засуджує російську агресію та солідарна з євроінтеграційними прагненнями України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своїй заяві для ЗМІ за результатами українсько-словацьких урядових консультацій у четвер у Михайлівцях.

"Словаччина твердо виступає за територіальну цілісність та суверенітет України, засуджує російську агресію та солідарна з нашими євроінтеграційними прагненнями. Це те, про що ми говорили раніше, і те, що залишається незмінним. І я надзвичайно глибоко вдячний Прем’єр-міністру (Роберту Фіцо – ред.) за цю позицію твердої підтримки", - сказав він.

За словами Шмигаля, під час міжурядових консультацій також обговорювалась участь Словаччини в імплементації Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Україна та Словаччина підписали Дорожню карту співпраці та ще чотири документи

"Тут найперспективнішим було долучення до реалізації пункту про радіаційну та ядерну безпеку в частині деокупації Запорізької атомної станції, а також до роботи з екологічної безпеки в контексті гуманітарного розмінування", - сказав глава українського уряду. 

Як повідомляв Укрінформ, у словацькому містечку Михайлівці, що неподалік кордону з Україною, у четвер проходили українсько-словацькі урядові консультації.

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-