Шмигаль запросив Фіцо взяти участь у Саміті миру

Шмигаль запросив Фіцо взяти участь у Саміті миру

Фото
Укрінформ
Україна запрошує Словаччину взяти участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії та підтримати завершення розв’язаної Росією війни проти України якнайскоріше.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це глава українського уряду Денис Шмигаль заявив на початку консультацій.

"Ми хочемо миру якнайбільше, як ніхто інший на цій планеті. Ми вдячні за підтримку української формули у Словаччині, урядом та прем'єр-міністром Словаччини. Ми, звісно, очікуємо проведення Глобального саміту миру і запрошуємо Словаччину взяти участь та підтримати завершення війни якнайскоріше", - сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що це принесе стійкий та тривалий мир на європейський континент та для України, "яка його надзвичайно чекає, чекає, бореться за це та буде боротися стільки, скільки буде потрібно".

Як повідомляв Укрінформ, у словацькому містечку Михайлівці, що неподалік кордону з Україною, у четвер розпочалися українсько-словацькі урядові консультації.

Читайте також: Шмигаль назвав «історичною» зустріч у словацьких Михайлівцях

У Михайлівцях розпочалися урядові консультації між Україною та Словаччиною / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Уряд прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо з моменту приходу до влади в жовтні минулого року відзначається різкою критикою воєнної допомоги Україні з боку Заходу, не вірячи у військову перемогу України та закликаючи до мирних переговорів.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-