Глава МЗС Молдови запевнив у підтримці України

Глава МЗС Молдови запевнив у підтримці України

Укрінформ
Молдова залишатиметься партнером України, надаючи їй всю можливу допомогу.

Про це заявив глава МЗС Молдови Міхай Попшой на спільній пресконференції з міністром закордонних справ ФРН Анналеною Бербок після переговорів у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми залишаємося на боці України та обіцяємо їй свою підтримку», - підкреслив Попшой.

Він підкреслив, що народ Молдови усвідомлює, що Україна захищає Молдову в Росії. Кишинів допомагає та буде допомагати Києву всіма доступними способами, пообіцяв дипломат.

Читайте також: Санду після атаки РФ: Україні необхідно надати все необхідне, щоб вона могла захистити мир у Європі

Попшой запевнив, що у Молдові докладають багато зусиль для зміцнення безпеки, «щоби самим бути в змозі захиститися і бути добрим партнером для України». Він нагадав, що у новій нацстратегії Росія визначена як основна загроза безпеці Молдови.

«Питання не стоїть, чи хоче Путін атакувати Молдову, питання – чи зможе він це зробити», - заявив міністр.

За його словами, Кишинів бачить, до чого веде залежність від Кремля, і дедалі більше жителі країни «розуміють, що не хочуть мати нічого спільного з Росією». Але РФ щодня намагається дестабілізувати та розхитати обстановку в Молдові. «Росія використовує всі інструменти гібридної війни, щоби нас розділити – в середині країні, з діаспорою, з українськими біженцями», - сказав міністр.

Читайте також: Санду вірить, що незабаром з'явиться «геополітична можливість» вирішити конфлікт у Придністров’ї

Це перший візит нового міністра закордонних справ Молдови в Берлін.

Як повідомлялося, віцепремʼєр-міністр, міністр закордонних справ Республіки Молдова Міхай Попшой заявив, що відносини з Росією перебувають на найнижчому рівні за всю історію Республіки Молдова.

Торік у грудні парламент ухвалив Стратегію національної безпеки Республіки Молдова. У документі йдеться, що Росія є головною загрозою для національної безпеки за трьома показниками: війна проти України, присутність російських військ на території Республіки Молдова та гібридні атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-