Огризко - про мирні переговори з РФ: З путінським режимом це неможливо

Огризко - про мирні переговори з РФ: З путінським режимом це неможливо

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко вважає, що з нинішнім кремлівським режимом неможливо провести жодні мирні переговори, тому зараз доцільніше зосередитися на майбутньому Росії і формах існування нової держави на цій території.

Таку думку він висловив на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли я зараз чую про мирні переговори з Росією, у мене виникає інше питання: чи ми збираємося зараз поховати міжнародне право і міжнародний порядок? Початок переговорів з агресором означатиме визнання того, що у світі буде правити сила, що агресія – це нормально, що воєнні злочини – це нормально, що агресори можуть робити все, що заманеться. Загальновідомо, що Росія скоїла злочин міжнародної агресії, то якого типу переговори ми можемо мати з цією країною? Про що?» - заявив Огризко.

За словами дипломата, можна обмірковувати можливі форми мирних переговорів, однак, на його думку, доцільнішим було б обговорити майбутнє Росії і форми існування нової держави на цій території, зокрема її демілітаризацію та денуклеаризацію тощо.

Читайте також: Будь-які варіанти перемовин з РФ будуть фейковими, з Путіним треба розмовляти мовою санкцій - Зеркаль

«На мою думку, це було б набагато розумніше, аніж зараз формувати якісь ідеї і сценарії «про ніщо». Поки в Росії буде цей режим, на мою думку, абсолютно неможливо буде провести жодні переговори. Можливо, після Путіна – це інше питання», - вважає колишній очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте на Балтійській військовій конференції заявила, що прагнення Заходу досягнути миру через допомогу Україні перемогти має бути сильнішим за побоювання, пов'язані з можливістю поразки Росії.

Фото: ksf.openukraine.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-