Будь-які варіанти перемовин з РФ будуть фейковими, з Путіним треба розмовляти мовою санкцій - Зеркаль

Будь-які варіанти перемовин з РФ будуть фейковими, з Путіним треба розмовляти мовою санкцій - Зеркаль

Укрінформ
Будь-які варіанти мирних перемовин з Росією, які можуть бути запропоновані в майбутньому, будуть фейковими, бо з Путіним треба розмовляти лише мовою санкцій і конфіскації заморожених російських активів.

Про це заявила заступниця міністра закордонних справ України у 2015-19 роках Олена Зеркаль під час виступу на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначила, що має величезний досвід перемовин з росіянами, і урок, який вона з них винесла, полягає в тому, що це просто марнування часу, бо переговорна команда, з якою спілкуються, лише втілює рішення Путіна.

На переконання Зеркаль, будь-які варіанти перемовин з Росією, які можуть бути запропоновані, будуть фейковими.

«Нам треба усвідомити - Путін наразі думає, що він зараз сильніший, ніж був рік тому. Сьогодні він навіть не допускає думки про переговори про мир з Україною… З Путіним треба розмовляти мовою санкцій - які санкції треба зараз посилити, які кроки стосовно фінансів Захід зараз може покласти на стіл, аби припинити цю загарбницьку війну і запобігти іншій агресивній війні», - сказала ексзаступниця міністра.

На її думку, багато хто все ще думає, що розв’язана Росією війна пов’язана тільки з українською територією, але насправді це тактика «не дивитися вгору».

Читайте також: Китай і Туреччина розробляють платформи для перемовин між Україною та Росією - ISW

Як повідомляв Укрінформ, великий резонанс викликало висловлювання Папи Римського в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI про необхідність переговорів у війні РФ проти України. Зокрема, як заявив понтифік, «сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи слова Папи Римського Франциска про те, що Україна має набратися сміливості підняти «білий прапор» і бути готовою до переговорів з Росією, закликав не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну та її народ у боротьбі за власне життя.

Глава польської дипломатії Радослав Сікорський також відреагував на слова Папа Римського та заявив, що у межах балансу можна також заохотити президента РФ Володимира Путіна набратися мужності і вивести свої війська з України, відтак зайвими будуть будь-які переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-