Жодної легітимності у російських псевдовиборів президента немає і бути не може - Зеленський

Жодної легітимності у російських псевдовиборів президента немає і бути не може - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що жодної легітимності у так званих виборів президента РФ, останній день яких проходить у неділю, немає та бути не може.

Про це глава Української держави поінформував у зверненні, передає кореспондент Укрінформу.

"Цими днями російський диктатор (Володимир Путін - ред.) імітує чергові вибори. Усім у світі зрозуміло, що цей діяч, як було вже часто в історії, просто захворів на владу та робить усе, щоб правити довічно. Жодної легітимності у цієї імітації виборів немає та бути не може", - заявив Зеленський.

За його словами, немає такого зла, яке Путін не скоїть, щоб продовжити особисту владу.

"І немає нікого у світі, хто був би застрахований від цього. Я дякую кожній державі, кожному лідеру, усім міжнародним організаціям, які називають і називатимуть ці речі своїми іменами. Усе, що Росія робить на окупованій території України, є злочином. За все, що зроблено російськими вбивцями в цій війні та заради путінської довічної влади, має бути справедлива відплата", - сказав глава Української держави.

Зеленський зазначив, що Путін боїться найбільше тільки одного – справедливості.

"Цей діяч має закінчити на лаві підсудних у Гаазі – саме це ми маємо забезпечити. Усі у світі, хто цінує життя і порядність", - вважає Зеленський.

Читайте також: У МЗС Німеччини засудили «вибори Путіна» на окупованих територіях України

Він переконаний, що саме зараз і саме українським захистом у цій війні вирішується, чи вдасться Путіну розширити зону руїн у Європі та світі. "Зупинити його зараз – найвигідніше для всіх", - заявив український Президент.

Як повідомлялося, у РФ в заключний день голосування на так званих виборах, починаючи зі східних регіонів країни та за кордоном, активно проходить акція "Полдень против Путина", яку проголосила опозиція: люди, налаштовані проти кремлівської влади, приходять на виборчі дільниці до 12:00 за місцевим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-