Країни ЄС погодили виділення €5 мільярдів для військової підтримки України

Країни ЄС погодили виділення €5 мільярдів для військової підтримки України

Укрінформ
Комітет постійних представників ЄС на рівні послів погодив у середу додаткове фінансування для Європейського фонду миру та створення в рамках цього інструменту спеціалізованого фонду для надання військової допомоги для України в обсязі 5 мільярдів євро протягом поточного року.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена Бельгійським головуванням ЄС в соцмережі Х.

«Є погодження! Посли погодилися в принципі навколо реформування Європейського фонду миру для підтримки України з бюджетом 5 мільярдів євро на 2024 рік. ЄС залишається відданим наданню тривалої підтримки для України, для забезпечення поставок в Україну військового обладнання, якого вона потребує, щоб захистити себе», - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, від початку російського військового вторгнення в Україну Європейський Союз та його країни-члени надають Україні суттєву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу, загальний обсяг якої протягом двох минулих років перевищив 85 мільярдів євро.

Читайте також: Німеччина надає Україні новий пакет військової допомоги більш як на €1 мільярд

З огляду на необхідність посилення військової допомоги для України високий представник ЄС запропонував країнам-членам створити в рамках міждержавного Європейського фонду миру спеціалізований фонд підтримки України в обсязі 5 мільярдів євро на поточний рік. Ці гроші будуть спрямовані на закупівлю боєприпасів та військової техніки й обладнання для їх поставок в Україну, а також на продовження підготовки українських військовослужбовців.

Як очікується, створення такого інструменту буде одним з питань Європейської ради, яка відбудеться 21-22 березня у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-