Костін обговорив із заступницею та помічником держсекретаря США взаємодію у боротьбі з корупцією

Костін обговорив із заступницею та помічником держсекретаря США взаємодію у боротьбі з корупцією

Укрінформ
Генпрокурор Андрій Костін, перебуваючи із робочою поїздкою у Вашингтоні, провів низку зустрічей, під час яких обговорив взаємодію у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та притягнення Росії до відповідальності за вчинення міжнародних злочинів.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс генпрокурора у Фейсбуці.

Зазначається, що генпрокурор Костін провів зустрічі із заступницею державного секретаря США з питань цивільної безпеки, демократії та прав людини Узрою Зея і послом США з особливих доручень Бет Ван Скаак, а також помічником держсекретаря, директором Бюро Державного департаменту США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Тоддом Робінсоном.

Як інформують у ОГП, «обговорювали посилення антикорупційних ініціатив в Україні та боротьбу з незаконним обігом наркотиків й іншими видами організованої злочинності, а також співпрацю щодо розслідування воєнних злочинів».

Читайте також: Російські злочинці не знайдуть безпечного сховища в жодній країні ЄС - Костін

За словами Костіна, «наша спільна мета – невідворотність справедливого покарання для злочинців, незалежно від їхніх статків чи посад».

«З Узрою Зея та Бет Ван Скаак Андрій Костін обговорив нові напрями співпраці в межах Консультативної групи з питань найтяжчих міжнародних злочинів (ACA) для впровадження найкращих світових практик у процеси розслідування та забезпечення відповідальності агресора за скоєні злочини», - ідеться в повідомленні.

На зустрічах Костін подякував за всебічну підтримку та стратегічні консультації, які експерти ACA надають українським прокурорам, що працюють з воєнними злочинами РФ.

Повідомляється, що під час зустрічі із директором INL Робінсоном Костін зазначив, що Бюро є надійним багаторічним партнером у сфері боротьби з організованою злочинністю та впровадженні комплексних реформ правоохоронної системи і прокуратури.

Читайте також: Повернення депортованих Росією українських дітей потребує міжнародних зусиль - Костін

«Притягнення росії до відповідальності за вчинені міжнародні злочини та боротьба з корупцією залишаються нашими головними пріоритетами. Щиро вдячний Бюро за підтримку та допомогу у впровадженні нових технологічних рішень та передових практик, які є надважливими для нашої успішної роботи», – сказав Костін.

Як повідомлялося, генеральні прокурори України і США Андрій Костін і Меррік Гарланд обговорили у Вашингтоні спільні пріоритети.

Фото: Офіс генпрокурора, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-