Генпрокурори України та США обговорили співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів

Генпрокурори України та США обговорили співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів

Фото
Укрінформ
Генеральні прокурори України і США Андрій Костін і Меррік Гарланд обговорили у Вашингтоні спільні пріоритети.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, передає Укрінформ.

«Наше стратегічне партнерство з Міністерством юстиції США є надважливим для зусиль України у сфері правосуддя», - зауважив Костін.

Як зазначається, основними темами зустрічі були розвиток співпраці у розслідуванні воєнних злочинів, посилення інституційної спроможності українських органів прокуратури та правопорядку, прогрес у боротьбі з корупцією та транснаціональною організованою злочинністю.

Генпрокурор зауважив, що вже багато досягнуто у співпраці. Зокрема, у грудні Міністерство юстиції США оприлюднило історичні обвинувачення у воєнних злочинах проти чотирьох проросійських бойовиків. Крім того, активізовано роботу з групою Disruptive Technology Strike Force для припинення незаконного експорту технологій до РФ та Task Force KleptoCapture щодо розшуку, арешту та конфіскації російських активів, пов’язаних з фінансуванням війни.

Читайте також: Тиск на Росію треба посилювати шляхом секторальних санкцій - Костін

«І ще багато роботи попереду. Єдність, професіоналізм та відданість справі приносять вражаючі результати. Працюємо разом заради перемоги справедливості», - наголосив Костін.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Костін заявляв, що тиск на Росію необхідно й надалі посилювати, у тому числі шляхом запровадження секторальних санкцій, які суттєво обмежать економіку країни-агресорки.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-