Спікери 23 парламентів закликали Джонсона внести на розгляд законопроєкт про допомогу Україні

Спікери 23 парламентів закликали Джонсона внести на розгляд законопроєкт про допомогу Україні

Лист
Укрінформ
Спікери 23 парламентів та очільниця Європарламенту надіслали відкритий лист до спікера Палати Представників США Майка Джонсона з проханням внести на розгляд законопроєкт, який передбачає асигнування у розмірі $60,06 мільярда допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Я, як ініціатор цього листа, вдячний своїм колегам за таку швидку і широку підтримку. У цьому відкритому листі ми, очільники парламентів, просимо свого американського колегу внести на розгляд Палати Представників Конгресу Сполучених Штатів Америки ухвалений 13 лютого 2024 року Сенатом США законопроєкт HR 815 про міжнародну допомогу США, який передбачає асигнування у розмірі 60,06 млрд доларів для допомоги Україні. Наразі законопроєкт переданий до Палати Представників та, згідно з правилами процедури, спікер М. Джонсон має повноваження щодо його внесення на розгляд Нижньою Палатою американського Конгресу», - зазначив Стефанчук.

За його словами, спікери парламентів закликали спікера Джонсона сприяти ухваленню Конгресом США історичного рішення, яке забезпечить допомогу США іноземним державам і надасть Україні необхідні кошти для продовження боротьби.

«Наші країни налаштовані й надалі нарощувати підтримку України та її Сил оборони, вбачаючи у цьому значну інвестицію у нашу індивідуальну та колективну безпеку. Вісь зла має бути переможена й усі винні мають бути притягнуті до відповідальності, що стане значним запобіжником від подальших конфліктів і поверне нашим народом відчуття керованості та безпеки. Віримо, що завдяки вашому особистому лідерству Конгрес продемонструє історичну двопартійну єдність у підтримці колективних зусиль із підтримки Україні», - процитував Стефанчук текст листа.

Він підкреслив, що лист залишається відкритим до підписання й іншими спікерами парламентів, які бажають до нього долучитися.

«Я дуже розраховую, що наш голос і наш заклик почують у Конгресі США. Україні потрібна допомога! Україні потрібна зброя!», - наголосив Стефанчук.

Читайте також: Через бездіяльність Конгресу українцям дедалі складніше досягати успіхів на полі бою - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає на тому, що питання кордону з Мексикою та уникнення шатдауну необхідно вирішити перед тим, як ухвалювати допомогу іншим країнам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-