Через бездіяльність Конгресу українцям дедалі складніше досягати успіхів на полі бою - Держдеп

Через бездіяльність Конгресу українцям дедалі складніше досягати успіхів на полі бою - Держдеп

Укрінформ
Сили оборони України й надалі досягатимуть успіхів у боротьбі проти російських військ, але їм буде набагато важче це робити через бездіяльність Конгресу США, який зволікає зі схваленням допомоги.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це заявив журналістам речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Відповідаючи на запитання щодо становища на фронті, він зазначив, що «ситуація зараз надзвичайно серйозна».

«Ми бачили на передовій українські війська, які не мають боєприпасів, необхідних для відбиття російської агресії, – сказав він. – Вони хоробро воюють. Вони воюють мужньо. У них все ще є бронетехніка, зброя та боєприпаси, але зараз вони змушені їх нормувати, тому що Конгрес Сполучених Штатів – бездіяльний».

За словами речника Держдепу, у Вашингтоні очікують, що «до кінця року українські війська продовжуватимуть хоробро боротися й досягатимуть успіхів, як вони це робили останнім часом у Чорному морі».

«Але їм буде набагато важче, якщо вони не матимуть доступу до боєприпасів» – додав Міллер.

Читайте також: Спікер Джонсон після зустрічі з Байденом: Треба насамперед подбати про інтереси США

У Білому домі вважають, зауважив він, що якби Палата представників «просто провела голосування щодо допомоги Україні, то воно б пройшло».

«Тому ми знову закликаємо Конгрес виконати свій обов'язок і провести це голосування та надати допомогу українській армії, яка її відчайдушно потребує», – наголосив речник Держдепартаменту.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у вівторок провів зустріч із чотирма лідерами Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-